fbpx

Для львівських громад провели інформаційну сесію з фахівцями НЗСУ

Рубрика Новини

Чи треба розділяти первинку і вторинку, звідки взяти кошти на виплату зарплати медикам, якими є тарифи на пакети медичної допомоги на 2022 рік та інші питання обговорювали з громадами Львівщини та фахівцями Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України.

Розвиток медицини вже давно став пріоритетним напрямком в роботі територіальних громад Львівщини. Команда ULEAD з Європою в Львівській області провела для фахівців громад онлайн-захід у форматі інформаційної сесії з представниками Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Національна служба здоров’я України.

«Програма заходу побудована на основі запитань від територіальних громад Львівської області. Ми розглянули основні блоки питань, які стосуються ефективної роботи медичних закладів. Також проводитиметься додаткова сесія у форматі запитань-відповідей, що б дозволило громадам розібратися з проблемними питаннями», – підкреслила Галина Хрущак, керівниця регіонального офісу “U-LEAD з Європою”  у Львівській області.

Мар’яна Возниця, директорка Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України, відзначила важливість подібних зустрічей та подякувала за можливість спілкуватися з територіальними громадами. «Співпраця з громадами входить в пріоритеті в Національної служби здоров’я України, особливо в період, коли активно підписуються договори», – додала вона.
Експертка виділила основні завдання місцевої влади, які полягають у створенні спроможної мережі доступних медичних закладів. Також Мар’яна Возниця наголошувала на необхідності чіткого планування мережі медичних закладів.

Також фахівців громади ознайомили з основними напрямками співпраці громад Львівщини та Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України, які включають супровід у процесі контрактування, надання консультацій, перевірка даних при реєстраційних діях тощо.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль