fbpx

День громадських активістів та лідерів громад: бути чи не бути?

Рубрика Новини

Нещодавно громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”  анонсувала початок збору підписів про запровадження 2 жовтня “Днем громадських активістів та лідерів громад”. Відповідна петиція зареєстрована на сайті Президента України, її автор керівник громадської організації Максим Черкашин. Підтримати петицію та ознайомитися з її змістом можна за цим посиланням.  

Вибрано дату 2 жовтня не випадково, оскільки саме цього дня 1990-го року в Україні розпочалась Революція на граніті – кампанія широкомасштабних акцій ненасильницької громадянської непокори. Тоді лідери і активні громадяни України виступили проти підписання нового союзного договору. Згодом активні громадяни піднялись на Помаранчеву революцію, Революцію Гідності та стали на захист України. Нині громадські активісти та лідери змінюють свої громади, проводячи екологічні акції, контролюючи місцеву владу, долучаючись до бюджету участі та навчаючи інших.

Запрошуємо підписати петицію “Про запровадження в Україні 2-го жовтня “Дня громадських активістів та лідерів громад”, що дозволить продемонструвати важливість громадської діяльності для розвитку демократичних цінностей в Україні.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль