fbpx

“City biathlon Ternopil”: хто із зірок біатлону приїде в Тернопіль?

Рубрика Новини

Уже незабаром, 20 вересня 2020 року, у Тернополі пройде захід “City ​​biathlon Ternopil”, який збере кращих біатлоністів України. У світі, формат розважального проведення змагань з біатлону вулицями міст, є досить поширеним, проте в Україні – це відбуватиметься вперше.

Подія збере найкращих українських біатлоністів, багаторазових переможців чемпіонатів світу, Європи та Олімпіад.

Настав час більше розповісти про учасників “City ​​biathlon Ternopil”, які змагатимуться наживо перед тернополянами та гостями заходу.

  • Підручний Дмитро – перший українець, який став Чемпіоном світу з біатлону серед чоловіків. Чемпіон та призер Зимової універсіади, призер чемпіонатів Європи з біатлону, учасник та призер етапів кубка світу з біатлону. Учасник збірної України по біатлону на Зимових Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році та на Зимових Олімпійських іграх у Пхьончхані в 2018 році. Свою кар’єру в біатлоні Дмитро розпочав у 2005 році, а вже у 2012 – увійшов до складу збірної України з біатлону. Нині він є капітаном чоловічої національної команди України з біатлону. Окрім біатлону цікавиться футболом, флорболом та велоспортом.
  • Підгрушна Олена – чемпіонка Олімпійських ігор у Сочі, чемпіонка світу, п’ятиразова чемпіонка Європи, переможниця і призерка етапів Кубка світу з біатлону. З 25 березня 2014 по 8 квітня 2015 – заступник Міністра молоді та спорту України. Найтитулованіша спортсменка за всю історію Тернопільщини.
  • Прима Артем – триразовий чемпіон зимової Універсіади 2011 року, триразовий чемпіон і багаторазовий призер чемпіонатів Європи. Дворазовий призер етапів Кубка світу в естафетах. Займається біатлоном з 2002 року. З 2006 року брав участь в міжнародних змаганнях серед юніорів, став бронзовим призером чемпіонату Європи серед юніорів 2008 року в естафеті.
  • Лесюк Тарас – чемпіон світу з літнього біатлону серед юніорів. Багаторазовий учасник Чемпіонатів України, Кубку світу, Кубку IBU та інших змагань. Окрім біатлону Тарас цікавиться боксом.
  •  Дудченко Антон – призер чемпіонату Європи серед юніорів, переможець молодіжного кубка IBU. Багаторазовий учасник Чемпіонатів світу та Європи. Член національної збірної України з біатлону.
  • Цимбал Богдан – призер чемпіонатів Європи серед юніорів. Богдан почав кар’єру в 2017 році в якості юніора та є наймолодшим спортсменом, включеним до складу збірної України з біатлону.
  • Семеренко Віта – членкиня національної збірної команди України, чемпіонка та бронзова призерка Олімпійських ігор в Сочі, п’ятиразова призерка чемпіонатів світу, переможниця й призерка етапів Кубка світу, п’ятиразова чемпіонка Європи з біатлону. Учасниця Олімпійських ігор 2010 року у Ванкувері, 2014 року у Сочі та 2018 року у Пхьончхані. У вільний від змагань час захоплюється вишиванням, цікавиться хокеєм та фігурним катанням.
  • Семеренко Валентина – чемпіонка зимових Олімпійських ігор 2014 року,  неодноразова чемпіонка першостей та чемпіонатів України, 4-кратнна призерка Чемпіонатів світу, багаторазова чемпіонка Європи, багаторазовий призер етапів Кубка світу. Учасниця зимових Олімпійських ігор 2006 року в Турині, 2010 року у Ванкувері, 2014 року в Сочі і 2018 у Пхенчхані. Свій спортивний шлях Валентина починала в змаганнях з лижних гонок та лише через кілька років перейшла в біатлон. У 2004 році вона стала чемпіонкою світу серед юніорів, а вже 2006 році виграла Чемпіонат Європи. Членкиня національної збірної команди України.
  • Бех Катерина – перша в історії України дворазова чемпіонка світу серед юніорів. Учасниця низки змагань з біатлону.
  • Блашко Дарія – дворазова чемпіонка світу серед юніорів, володарка юніорського кубка IBU. У 2020 році Дарія очолила рейтинг найкращих стрілків серед жінок поточного сезону Кубка світу з біатлону після шести етапів.
  • Ткаленко Руслан – учасник Кубка світу, бронзовий призер зимової Універсіади, неодноразовий чемпіон України, бронзовий призер чемпіонату Європи серед юніорів. Поза біатлоном захоплюється футболом.
  • Журавюк Юлія – чемпіонка Європи, дворазова чемпіонка світу з біатлону серед юніорів, учасниця етапів кубку IBU, етапів Кубку світу з біатлону. Членкиня національної збірної команди України. Окрім біатлону Юлії подобається фігурне катання.

Протягом дня спортсмени змагатимуться на набережній тернопільського ставу у різних дисциплінах – естафеті та гонці-переслідування.

Офіційне відкриття змагань відбудеться 20 вересня 2020 року об 14:40. З 15:00 по 15:40 відбуватимуться змагання у форматі змішана естафета. Гонка переслідування триватиме з 16:00 по 16:40. Нагородження переможців розпочнеться об 17:00.

Враховуючи протиепідемічні обмеження в Україні, “City ​​biathlon Ternopil” стане чи не єдиним масовим заходом в державі, який дозволить дотримуватись усіх норм та обмежень і водночас приверне увагу національних ЗМІ.

Організатори: Тернопільська міська рада, Федерація біатлону України, ГО «Тернопільська регіональна федерація біатлону», Державний Центр олімпійської підготовки з біатлону, ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», телеканал «Тернопіль 1».

Партнери: будівельна компанія Креатор-БУД, пивоварня «Опілля».  

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль