fbpx

Чернівці – «Книжкова столиця України – 2022»: заявка міста отримала найвищий рейтинг

Рубрика Новини

Така інформація з’явилась на сайті Українського культурного фонду, де Чернівці отримали 468 балів проти 332, що набрав Харків.

Як повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, тепер місто очікує офіційного листа з умовами. «Що це означає для Чернівців?  Перемога у конкурсі надає громаді річний статус «Книжкова столиця-2022», а учасникам-партнерам програми – фінансову підтримку за такими напрямками і форматами ініціатив: літературні фестивалі та книжкові ярмарки, кампанії з розповсюдження книжок, модернізація бібліотек або книжкових просторів, літературні резиденції та програми обміну для митців у секторі літератури», – розповів міський голова.

В описі проекту Чернівців мовиться, що буде реалізовано 7 різних ініціатив, профінансовано книжкові фонди публічних бібліотек та створено арт-об’єкт –  мурал Ольги Кобилянської. Загальний бюджет проекту анонсовано в розмірі 12,76 млн грн, а від Українського культурного Фонду очікувана підтримка складає 8,76 млн грн. Тож наступний крок – офіційне підписання угоди на реалізацію проекту.

Довідково: «Книжкова столиця України» – це один з трьох почесних річних статусів, який може бути присвоєний територіальній громаді зі спроможністю реалізувати річну програму культурно-мистецьких проектів (портфель ініціатив), спрямовану на промоцію читання та заохочення до купівлі книжок серед різних вікових груп, розкриття потенціалу локацій для проведення літературних заходів, формування попиту на літературні продукти, підтримку професійного розвитку акторів галузі літератури, книговидання та книгорозповсюдження.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль