fbpx

Активну молодь Хмельниччини запрошують брати участь у дебатах з політичних тем

Рубрика Новини

Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» оголошує старт прийому заявок від команд для участі у дебатних турнірах по всій Україні, а у Хмельницькому відбудеться 24 квітня 2021 року.

 «Дебати допомагають молоді критично мислити та аргументовано відстоювати свою позицію та поважати позицію співрозмовника/-ці, дискутуючи на суспільно важливі теми»,- прокоментувала Юля Мазур, регіональна координаторка ВІ “Активна громада” в місті Хмельницькому.

 Дебатний турнір відбудеться на платформі ZOOM у форматі Британські парламентські. Усім переможцям будуть цінні призи та кожному учаснику/ці буде сертифікат.

 Дебати по всьому світу використовують для розвитку культури ведення дискусії та розвитку демократичних цінностей. Під час дебатів ми вчимося формувати думку, шукати факти, аби дізнатися більше про те, що важливо для суспільства. Саме дебати допомагають розвиватися громадянському середовищу і вчать ухвалювати раціональні виважені рішення. Окрім того, завдяки дебатам розвивається культура публічних дискусій, толерантне відношення до опонентів, а також – формуються навички аргументованого переконання. Вже 5-й рік поспіль активна молодь бере участь у національних дебатах з політичних реформ і отримує цікаві призи та визнання.

Правила гри: 1. Учасників розподіляють на дві палати парламенту: Уряд та Опозицію. Грають 4 команди: перший Уряд – перша Опозиція; другий Уряд – друга Опозиція. В кожній команді по 2 гравців. До складу першого Уряду та Опозиції входять: Прем’єр-Міністр та його заступник, Лідер опозиції та його заступник. До складу другого Уряду та другої Опозиції – член та секретар Уряду і член та секретар Опозиції. 2. Уряд повинен запропонувати законопроєкт на тему дебатів та переконати суддю, що його варто прийняти. Опозиція – аргументувати не доцільність прийняття такого законопроєкту. 3. Кожному гравцю надається 5 хвилин на виступ. Після кожного виступу представників з Уряду виступ переймає представник із Опозиції. 4. Під час промови учасника гравець з протилежної команди може поставити запитання на яке відводиться не більше 15 секунд. Перша і 5 хвилина промови – «захищені». Це означає, що спікеру в цей час не можна ставити запитання.

 Ти ще досі думаєш? Потрібно лише зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/YSMR53EwA7cG8vxB8

Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у розв’язанні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності Інституту «Республіка».

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль