fbpx

«Активна, експертна та вимагаюча молодь» – Чернівці змагатимуться за звання «Молодіжної столиці України»

Рубрика Новини

Стали відомі 10 фіналістів конкурсу «Молодіжна столиця України – 2022» – конкурсу з визначення найкращого міста для проживання та розвитку молоді. Наглядова рада визначила переможців першого туру. Серед них і Чернівці.

«Чернівці вирішили повторити спробу і позмагатися за звання «Молодіжної столиці». Минулого разу ми увійшли в десятку фіналістів. Зараз із новим досвідом та знаннями, спільно з активом молоді Чернівців ми готуємо вже заявку другого туру, адже цьогоріч також стали одним з десяти міст-фіналістів.  Наразі, у співпраці з ГО «Центр молоді Чернівців» ми заповнюємо письмову заявку та готуємо презентаційні матеріали для фіналу», – зазначає Кристина Помагаєва, головна спеціалістка відділу у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради.

 Основною метою конкурсу є активізація співпраці між молоддю та органами місцевого самоврядування, а також сприяння у створенні максимально комфортних умов для розвитку молодіжного руху у містах України.

«Чернівці вже не вперше потрапляють у ТОП-10 фіналістів конкурсу. Ми, ГО «Центр молоді Чернівців», завжди раді долучитись до таких активностей у тісній співпраці з відділом у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради. До заявки у перший тур конкурсу було додано наше дослідження щодо молодіжної політики міста, що значно збільшило шанси проходження у фінал. Але на цьому ми не зупиняємось. Зараз триває робота над створенням креативного відео та написанням стратегії Молодіжна столиця України 2022», – прокоментувала Анастасія Головченко, проєктна менеджерка ГО «Центр молоді Чернівців».

«Нам є чим пишатися, адже саме завдяки спільним зусиллям місцевої влади та активної молоді вдалося створити «Молодіжний центр «Резиденція молоді» та почати створення Молодіжного парламенту при Чернівецькій міській раді. Дуже важливо, щоб все більша кількість молодих чернівчан відчула, що вони можуть бути своєрідними агентами змін, можуть бути почутими і дієвими, можуть бути поруч із міською владою і разом говорити про те, що місто може зробити зараз, щоб стати дружнім для молоді. Маємо надію та віру у перемогу, адже Чернівці варті називатися «Молодіжною столицею», – зауважила Кристина Помагаєва.

 «Безперечно, Чернівцям у сфері молодіжної політики ще є куди зростати, усі сфери з питань молоді потребують розвитку. Проте, наша фішка – це активна, експертна та вимагаюча молодь, яка не чекає змін, а просуває їх самостійно. Саме цим і будемо підкорювати», – підкреслила Анастасія Головченко.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль