fbpx

147 проєктів, 31 технічне завдання та туризм в пріоритеті: Чопська територіальна громада затвердила стратегію розвитку

Рубрика Новини
МістоУжгород

Нещодавно на черговому засіданні сесії Чопської міської ради затверджено стратегію розвитку Чопської громади. Стратегія розрахована на період 2022-2027 рр. та розроблялася за підтримки експертів «U-LEAD з Європою». Про це повідомляють у Регіональному офісі U-LEAD у Закарпатській області.

Весь час над розробкою документу з представниками громади працював Зеновій Сірик, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку U-LEAD, та Микола Сюсько, керівник Регіонального офісу U-LEAD у Закарпатській області.

У документі зазначені наступні стратегічні цілі:

  • Економічний розвиток
  • Екологічна безпека, збереження довкілля
  • Комфортне проживання, навчання, дозвілля

Стратегічне бачення Чопської міської територіальної громади розроблялося учасниками фокус-групи та визначає, якою має бути громада в майбутньому.

Бачення об’єднує сукупність конкретних характеристик та стратегічних цілей розвитку:

Чопська міська територіальна громада – транспортно-логістичний центр на кордоні з ЄС, приваблива територія для введення підприємництва та комфортного проживання мешканців.

План реалізації Стратегії розвитку громади передбачає 31 технічне завдання та 147 проєктів місцевого розвитку загалом, які будуть впроваджуватися упродовж 2022-2027 років.

«Стратегічне планування є одним із найважливіших напрямків планової діяльності територій. Ми цілеспрямовано готувалися до створення такого документу, в чому нам допомогли експерти «ULEAD з Європою». Експерти цілий рік працювали з нами та дали змогу отримати важливий досвід. Вже сьогодні ми маємо затверджений документ, який надасть нам можливість реалізовувати наші задуми та плани. Ми розуміємо, що стратегія це не завершення роботи, а лише початок. Щоб досягти поставлених цілей попереду на нас чекає складна робота, адже наше основне завдання розвиток Чопської громади» – резюмує Тетяна Чебан, начальник відділу економіки та інвестицій Чопської міської ради.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль