fbpx

В Чернівцях запрацював перший молодіжний центр – «Резиденція молоді»

Рубрика Новини

Минулого тижня в Чернівцях відкрили перший молодіжний центр – «Резиденцію молоді». Це комунальна установа, де вже обрали керівника, розпочали формування штату. Молодіжний центр розміщений в центрі міста, в дворику по вулиці Головній, будинок №41.

Основне завдання установи – це створення простору для зустрічей молоді, підготовки проєктів та ініціатив різних напрямків, навчання, організації освітніх, культурних та мистецьких заходів для розвитку молоді. В приміщенні є різні зони під різний формат та потреби: лекторій для освітніх заходів; коворкінг для спільного напрацювання ідей та розробки проєктів; зона відпочинку для відновлення сил. Анонси подій та заходів переглядайте на фейсбук-сторінці центру тут

Народження «Резиденції молоді» було нелегким і тривали близько 3-х років. Багато зусиль для цього доклала нинішня директорка установи Світлана Олексійчук. Ми мали з нею навесні цього року цікаву бесіду, тож за посиланням тут можете почитати інтерв’ю. А на відкритті молодіжного центру пані Світлана висловила сподівання, що тепер мрія про відкриття «Резиденції молоді» збулась і далі ця мрія вже бути обростати планами. Також створення центру було б неможливим без участі громадської організації «Центр молоді Чернівців». З її очільником Олександром Гуляєвим ми також спілкувались раніше, тож читайте інтерв’ю про діяльність організації та історію створення «Резиденції молоді» в тому числі за посиланням тут.

На відкритті був присутній Роман Клічук, міський голова Чернівців. Окрім вітальних слів він взяв участь також в панельній дискусії на тему «Як встигати все», де разом з іншими трьома спікерами спілкувались про саморозвиток, реалізацію своїх планів та те, як не вигоріти на роботі. Окрім міського голови участь в дискусії взяли Наталія Фрунзе, директорка Департаменту соціального захисту міськради, Олександр Ткачук, режисер, співзасновник Всесвітнього дня вишиванки, та Лілія Шутяк, медіатренерка, кандидатка наук із соціальних комунікацій. 

Молодіжний центр працює щодня з 11:00 до 19:00.  

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль