fbpx

Громадські активісти з Хмельниччини взяли участь у форумі коаліцій

Рубрика Новини

На форумі «Коаліції активістів – плюси, мінуси, підводні течії», який проходив 25-26 березня у місті Тернополі, представники громадських організацій Хмельниччини навчалися та отримали необхідний інструментарій, включаючи організаційну підтримку, для формування майбутніх коаліції. Захід проводила команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Від Хмельниччини взяли участь у заході взяли Лариса Діновська, голова ГО «Жіноча сотня», Олена Лемешева, членкиня ГО «Подільська освітня платформа» та Галина Хруленко, членкиня «Жіночого хабу» в місті Хмельницькому.

 «Для мене важливо, щоб майбутня коаліція була дієвою, а учасники були активними з гарячими очима та визначеними ролями відповідальності», – коментує Ольга Мороз координаторка «Центру розвитку громадської активності» в Хмельницькій області.

 Кожна учасниця відмітила для себе чітке розуміння поняття «коаліції», критерії успішності, з визначеною діяльністю на засадах партнерства та незалежністю від влади. Процес створення на місцях потребує великого проміжку часу з затвердженою метою, цілями та завданнями. Також потрібно врахувати проблеми та ризики при створені, але головне, щоб кожен учасник дотримувався цінностей коаліції.

 «Хочу аргументовано та детально вивчити дану тематику і виявити цінності та візію створення коаліцій ОГС, процедуру формування, планування коаліцій, моніторинг їх діяльності, здійснення процедур з розвитку спільнот та коаліцій. Але найголовніший здобуток – це знайомство і спілкування офлайн з чудовими людьми, громадськими активістами, митцями, викладачами, представниками різних сфер, яких об’єднує головне – бажання позитивних і якісних змін в громадах», – зауважила для себе Галина Хруленко.

 А Лариса Діновська надихнулася форумом та емоційно прокоментувала: «В теплому колі однодумців. Форум громадських організацій Західної України».

«Ідеальної системи не існує, створіть власну», – наголосив на форумі експерт Василь Томчишин.

Створення коаліції на Хмельниччині, це довгий процес. Надалі планується обговорення з дієвими та активними громадськими організаціями. Потрібно визначити конкретну ціль, цінності, правила та шляхи роботи нашої коаліції. Важливо врахувати всі плюси та мінуси коаліцій.

Facebook
Telegram
Twitter
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль